logo
Welkom
Nieuws
Carillon
Beiaardiers
Bespelingen
Educatieproject KUVO
De Stichting
Vriend worden
Sponsors
Fotopresentatie
Links
Contactformulier

 

 

 


Gezocht: Vrijwilliger voor de Stichting Carillon Woerden

Zit organiseren u in het bloed en heeft u affiniteit met muziek, dan is de functie Coördinator Bespelingen echt wat voor u! Klik hier voor de volledige beschrijving en kijk rond op deze site om inspiratie op te doen. 
 

Kijk op de pagina Educatieproject KUVO om het artikel over de Klassenrondleiding te lezen dat op 4 apil jl. in de Woerdense courant heeft gestaan!

Bijzonder Zomerkaasmarktconcert op het carillon van de Petrustoren in Woerden op 28 april a.s.

Aansluitend op de eerste zomerkaasmarkt van dit seizoen op zaterdag 28 april a.s. zal beiaardier Malgosia Fiebig van 13.30 tot 14.30 uur een concert spelen op het carillon van de Petrustoren. Malgosia Fiebig is stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen. In Utrecht bespeelt zij de carillons van de Domtoren, de Nicolaïkerk en de Willibrordustoren in Vleuten en in Nijmegen het carillon van de St. Stevenstoren.

Malgosia studeerde aan de Muziek Academie van Gdansk, waar zij haar Master of Music behaalde voor orgel en koordirectie. In 1999 volgde ze de cursus beiaard bij Gert Oldenbeuving en werd de eerste na-oorlogse beiaardier van de St. Catharinakerk na 60 jaar stilte. Twee jaar later werd ze tevens benoemd tot beiaardier van de stadhuisbeiaard in het centrum van Gdansk.

In 2004 verhuisde ze naar Nederland en behaalde een jaar later een Bachelor of Music in Carillon Performance bij Arie Abbenes op de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Ze studeerde af als Master of Music in juni 2007 bij Frans Haagen en Henk Verhoef.

Malgosia Fiebig behaalde verscheidene eerste prijzen bij internationale beiaardcompetities en gaf beiaardconcerten in heel Europa, Curaçao, Australië en de VS.

Voor dit concert staan werken van Antonio Vivaldi, Gioachino Antonio Rossini, Agustín Barrios Mangoré, Ron Ford, Wolfgang Amadeus Mozart en Alan Menken op het programma.

Het carillonconcert is goed te beluisteren op een terras of een andere geschikte plek in het stadshart. Bij goed weer is de tuin naast de Petruskerk een ideale plaats om van het concert te genieten.

Het complete programma van het concert vindt u hier. Vóór en tijdens het concert zal bij de toren een folder met het programma van het concert uitgereikt worden. 

 


Educatieproject KUVO 2018

Educatie-project KUVO van start

Op 23 maart jl. kwam de eerste klas voor een rondleiding in de Petrustoren en het beluisteren en bespelen van het carillon. Er waren veel enthousiaste reacties!
Tot en met eind juni zal op verschillende woens- en vrijdagen een rondleiding voor schoolklassen plaatsvinden. 

De Stichting Carillon Woerden vindt het belangrijk om ook de jeugd bij
het carillon en de bespelingen te betrekken. Om de artistieke kant van
het bespelen van het klokkenspel te stimuleren, maar ook om de kennis
van oude ambachten als het gieten en laten klinken van klokken, als
cultureel erfgoed, levend te houden.

In 2017 is een succesvolle pilot gehouden en nu is het project opgenomen in het
jaarprogramma van het KUVO.  Lees hier meer.


Bezichtiging carillon in de Petrustoren

In overleg is het mogelijk om het carillon in de Petrustoren te bezichtigen. Voor de beklimming van de toren het de bezichtiging van het carillon is een Veiligheidsdocument Stichting Carillon Woerden van toepassing.


Songfestival 2017

Op 13 mei jl. speelde beiaardier Mathieu Polak een aantal winnende liedjes van Songfesitvals van afgelopen jaren als opwarmertje voor de editie 2017. "Lights and Shadows" van OG3NE mocht natuurlijk niet ontbreken. U kunt de versie op het carillon beluisteren via ons You-Tubekanaal. Lights and Shadows van OG3NE op het carillon

 


 
Bekijk ook de promotieclip op YouTube.

 

 

Volg ons ook op Twitter   en Facebook