logo
Welkom
Nieuws
Carillon
Beiaardiers
Bespelingen
Jaaroverzicht 2018
De Stichting
Vriend worden
Sponsors
Fotopresentatie
Links
Contactformulier

 

 

Jaaroverzicht 2018

Nu het einde van 2018 weer in zicht komt, is het tijd om de belangrijkste gebeurtenissen de revue te laten passeren waar het carillon Woerden bij betrokken is geweest. 

Op 19 maart besteedde het AD Groene Hart aandacht aan het Educatieproject, waarbij basisschoolleerlingen een rondleiding krijgen bij het carillon en in de Petrustoren. Dit is een samenwerkingsproject met het Gilde en KUVO.

Tussen 23 maart tot en met 4 juni zijn 13 schoolklassen op bezoek geweest in de toren voor een excursie. Dankzij de hulp van gidsen van het Gilde Woerden en de ervaring van vorig jaar, verliepen alle bezoeken vlekkeloos. Ook dit jaar waren alle bezoekers enthousiast over het programma. Favoriet zijn het zelf spelen op het carillon en het bezoek aan de trans. Kinderen speelden dit jaar niet lukraak, maar volgden de aanwijzingen van de beiaardier. Daardoor klonken er vrolijke melodieën over het Kerkplein en de rest van Woerden, wat wel zo prettig in het gehoor ligt.

Ook de Woerdense Courant besteedde aandacht aan het Educatieproject. Op 4 april stond er een groot artikel in de krant. Het is in twee delen te bekijken bij "Woerdense Courant" en "aandacht".

Wederom was er een 13-tal kaasmarktbespelingen. De spits werd afgebeten op 28 april door gastbeiaardier Malgosia Fiebig, de beiaardier van de Utrechtse Domtoren.
2018: Beiaardier Henk Verhoef sloot het seizoen af met een bij het thema passend concert tijdens de Historische Kaasmarkt op 25 augustus.

Andere evenementen waarbij het carillon Woerden de activiteiten in de binnenstad luister bij heeft gezet zijn de Warming-up van het Straattheaterfestival op 30 juni en Open Monumentendag op 8 september. 

Een uniek concert is op 24 november gegeven door beiaardier Mathieu Polak en Reijer Baas met zijn draaiorgel. Afwisselend werden er Sinterklaasliedjes gespeel. Op een beeldscherm bij de dingang van de toren was de beiaardier te zien.

En natuurlijk laat #carillon #Woerden van zich horen in december met toepasselijke muziek rond Sinterklaas en Kerst. Zelfs het kwartier- en uurspel laat fragmenten van bekende Sint- en Kerstliedjes horen.

Het jaar in getallen: 25-12: 50 bespelingen, 120 treden enkele reis, 12.000 treden op en neer in totaal in 2018. Kerstmuts af voor de beiaardiers!

Op 16 december is een bijzonder concert gegeven door beiaardier Mathieu Polak, samen met zangeres Claudia Veltman en gitarist Joep van Buchem. Zij speelden een heel herkenbaar programma met veel traditionele kerstmuziek, zowel klassiek als populair. De musici zaten boven in de toren, maar het optreden op en bij het klavier was goed te beluisteren en te bekijken door geluidsversterking en een groot beeldscherm dat vóór de toren was worden opgesteld. 

Dank aan beiaardiers Mathieu Polak, Henk Verhoef en Dick Klomp. En gastbeiaardiers Malgosia Fiebig, Bob van der Linde, Toru Takao, Povl Christian Balslev.

Speciale dank gaat uit naar draaiorgelman Reijer Baas, Joep van Buchem (gitaar), Claudia Veltman (zang), Jeroen van Dijk (cello) en Trio LaDamai, bestaande uit zangeressen Ingrid Bregman, Annette de Haas en Marijke van der Ouderaa. 

 

 

 

 

Volg ons ook op Twitter   en Facebook