logo
Welkom
Nieuws
Carillon
Beiaardiers
Bespelingen
Jaaroverzicht 2019
De Stichting
Vriend worden
Sponsors
Fotopresentatie
Links
Contactformulier

Op deze pagina stellen wij u de beiaardiers Henk Verhoef, Mathieu Polak en Dick Klomp voor, die het carillon Woerden regelmatig bespelen.

Beiaardier Henk Verhoef

Henk Verhoef is de vaste beiaardier van het carillon in de Woerdense Petrustoren. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool bij Bernard Winsemius. Nog tijdens zijn studie werd hij eerste prijswinnaar van de Pythische Spelen in Enschede. Hij maakte concertreizen naar Japan, Portugal en de Verenigde Staten. Hij is naast beiaardier in Woerden ook beiaardier van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Als stadsbeiaardier van Monnickendam bespeelt hij de oudste handbespeelde beiaard ter wereld. 
Ook adviseert hij bij beiaardrestauraties en bij nieuwbouw. Zo was hij o.a. betrokken bij de laatste restauratie van de Deventer Hemony-beiaard. Henk Verhoef is behalve beiaardier ook koordirigent en organist. Hij is organist van De Nieuwe Kerk en van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Henk Verhoef speelt, als u de pagina Muziekfragment opent, een mars van Domingo del Croebelis, een Nederlandse componist uit de 18e eeuw die zich een Italiaanse naam had aangemeten. 

Beiaardier Henk Verhoef
 

Beiaardier Mathieu Polak

Mathieu Daniël Polak volgde zijn opleiding aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Hij behaalde zijn Master in 2000 met als specialisatie onderwijs aan amateurs. Sinds zijn afstuderen is hij als docent verbonden aan Beiaardcentrum Nederland te Amersfoort. Veel van zijn leerlingen zijn doorgestroomd naar de vakopleiding. Recentelijk geeft hij les aan studenten uit Engeland, Zweden en Duitsland. Mathieu Polak behaalde prijzen voor beiaardspel tijdens internationale beiaardconcoursen te Hamburg en Enkhuizen en hij speelde in Misono (Japan), Logumkloster (Denemarken), Mafra (Portugal), Dijon (Frankrijk), Mol (België) en Hamburg (Duitsland).

Sinds 2008 is Mathieu Polak de vaste beiaardier van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij geeft er wekeljks een bespeling en leidt amateur-beiaardiers op, die allemaal student of medewerker aan de Universiteit zijn.

Vanaf mei 2003 is Mathieu Polak samen met Bauke Reitsma de vaste beiaardier in Bunschoten-Spakenburg. In de bespelingen is klassieke en polulaire muziek evenredig vertegenwoordigd. Improviseren over liedjes vormt een vast onderdeel van zijn recitals.

Na het behalen van het diploma beiaard tweede fase in september 2000 is Mathieu Polak als docent verbonden aan de amateurr-afdeling van de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Veel leerlingen zijn daarna doorgestroomd naar de vakopleiding. In samenwerking met Kunst Centraal organiseert Mathieu Polak een beiaardproject voor de basisscholen te Bunschoten-Spakenburg. Kinderen leren zo de klokken kennen en wellicht gaat een van hen later beiaard spelen!

 

Beiaardier Dick Klomp

Dick Klomp (1947) studeerde af in orgel, kerkmuziek en piano aan het Amsterdams Conservatorium. 
Sinds 1969 is hij organist van de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam.
Hij componeerde orgelmuziek en muziek voor vier bijbelse musicals die hij met het jeugdkoor van de Singelkerk op veel plaatsen uitvoerde. 

Dick Klomp maakte enkele CD's en gaf orgelconcerten en kooruitvoeringen in Europa, Noord-Amerika en Nieuw Zeeland.
Scandinavische orgelliteratuur is zijn specialiteit.

In 2008 begon hij met de beiaardstudie aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort en behaalde in 2012 het Bachelordiploma. 

 

 

Volg ons ook op Twitter   en Facebook